Geboortelijsten

Wipstoel tips

Vanaf wanneer en tot hoelang mag je een wipstoeltje voor je baby gebruiken. 

De wipstoeltjes van Charlie Crane zijn zo ontworpen dat je dit wipstoeltje eigelijk al mag gebruiken vanaf de eerste weken. Laat je baby in het begin niet telang in een wipstoeltje liggen. In totaal adviseren we een maximum 2 uur per dag. Wipstoeltjes kunnen tot een leeftijd van 7 tot 8 maanden gebruikt worden, afhankelijk van de grote en het gewicht van je kindje.

Waarom een wipstoel belangrijk en nuttig is. 

Een wipstoeltje is baby’s eerste stoel.Je baby kan er comfortabel in te zitten en zo z’n nieuwe wereld rondom goed te kunnen observeren. Je kan je baby veilig en autonoom spelen en zich bezig houden. Terwijl je zelf een andere activiteit kun uitoefenen.&nbsp

Hoe een wipstoeltje veilig gebruiken. 

Je kan best je kindje niet langer dan anderhalf uur in zijn wipstoeltje plaatsen. Zet het wipstoeltje altijd om de grond, enkel als je het kindje voedt kun je het even op de tafel zetten. Maar laat het kindje nooit alleen in z’n relax zitten en verlies je baby niet uit het oog. Plaats je kindje niet te lang in z’n wippertje, bedenk dat het wipstoeltje geen alternatief is voor een park. Hoe vaker je het wippertje gebruikt, hoe meer je baby eraan went, zodat je de duur ervan kunt verlengen. De veiligheidsriemen zijn er niet voor niets, gebruik ze dus altijd, ook al is het maar voor heel even. Zo voorkom je dat je baby eruit valt. Door de schommelende beweging van het wipstoeltje zal het stoeltje zich langzaam verplaatsen, hou daar rekening mee. Plaats het wippertje daarom nooit toedicht bij scherpe hoeken of verwarmingstoestellen. Op het ogenblik dat je baby zelf uit het wipstoeltje wil kruipen, dan is dit een teken om het wipstoeltje niet meer te gebruiken. En is het tijd voor nieuwe uitdagingen voor je baby. 

Terug naar het overzicht van Charlie Crane

 
Wipstoel tips