Geboortelijsten

Blog

Vrijdag 28 maart 2014

Design kindermeubelen van Charlie Crane

charlie crane levo wipstoeltje

Alweer een nieuwe ontdekking bij Lunabloom.

Charlie Crane is een nieuwe merk van kindermeubelen, met de ambitie om meubels te vervaardigen voor kinderen en baby’s die meer zijn dan  enkel praktische en comfortabel gebruiksvoorwerpen. De meubelen van Charlie Crane zijn ontworpen om als een design object een volwaardige plaats te krijgen in het interieur van de hedendaagse ouder.

Nieuwe generatie designers

Charlie Crane werkt in de eerste plaats samen met de nieuwe generatie Franse ontwerpers Ontwerpers die de traditionele technische kwaliteiten weten te combineren met buitenlandse invloeden zoals het Scandinavisch design uit de jaren ‘50 en ‘60.

Deze wipstoel en deze verzorgingsmodule werd ontworpen door twee designers Steven Leprizé en Erick Demeyer. Beiden studeerden ze af aan de vooraanstaande kunstschool „l’Ecole Boule” in Parijs. Ook in de toekomst zijn er plannen om samen te werken met even getalenteerde designers. 

Kwalitatief en betaalbaar design

Charlie Crane gebruikt natuurlijke materialen zoals berkenhout dat zich perfect leent voor ingewikkelde vormen. Zo is het mogelijk om ronde vormen te construeren die bijzonder geschikt en veilig zijn voor kinderen. Deze techniek stelt ontwerpers ook in staat om met hout meubels te creëren met een uitstekende kwaliteit die ook betaalbaar blijft.

Wij stellen de eerste twee top producten van de Charlie Crane voor. De „Levo bouncher” en de „Noga changing table” 

Beide stijlvolle design meubels voor baby’s en een musthave voor ouders die houden van mooie en degelijk design in hun interieur. Het ontwerp en design van de Leve Rocker staat dan ook in schril contrasteert met de huidige bestaande wipstoeltjes. 

 

charlie crane levo wipstoeltje

charlie crane levo wipstoeltje

Mail deze post naar een vriend