Geboortelijsten

Blog

Woensdag 15 mei 2013

Enkele tips om je baby veilig te laten slapen

 

1. Leg je baby veilig op z'n rug om te slapen.

Leg je baby op z'n rugje om te slapen. Als je baby wakker is mag je/haar ook eens op haar buikje leggen, maar doe dit enkel als je er zelf bij blijft. Zodra je baby zichzelf kan omdraaien, laat je hem zelf zijn slaaphouding bepalen.

2. Veilig slapen in een baby slaapzak.

Kindjes onder de 2 jaar laat je het veiligst slapen in een babyslaapzak of trappelzak. Zo komt het niet met z'n hoofdje onder het beddengoed terecht. Gebruik je toch een baby dekentje dan moet je het strak aanspannen rond de matras en zo laag mogelijk opmaken.

3. Leg je baby in z'n eigen bedje.

Leg je pasgeboren baby in z'n eigen wiegje of babybedje. Leg je baby nooit in je eigen bed, je baby kan het tewarm krijgen of onder het dekbed terecht komen en bovendien kun je zelf tijdens je slaap bovenop je kindje terecht komen. Wel mag je het babybedje of wiegje dicht bij je eigen bed zetten.

4. Je baby slaapt veel dus zorg voor een veilige matras.

Zorg voor een stevig maar toch soepele matras. Let er ook op dat het babymatrasje perfect in het bedje, wiegje of ledikantje past, zodat er geen ruimtes tussen de matras en de bedrand onstaan. Een plastieken beschermhoes belemmert een goede ventilatie van de matras, waardoor de matras te warm wordt en de kans op wiegendood doet toenemen. Gebruik in plaats van een plastiek hoes een extra topmatras en een hoeslaken of matrasovertrek om de matras optimaal te beschermen.

leander wieg

Mail deze post naar een vriend