Geboortelijsten

Blog

Woensdag 19 november 2014

Van DIY naar eigentijds Scandinavisch design

 

Lotta Jansdotter, ontdek haar bron van inspiratie. 

Lotta Jansdotter’s ontwerpen zijn als kleine plantjes die zich een weg banen door de oneffenheden in het voetpad. Een niet te stoppen creativiteit van eenvoud en schoonheid dat stil binnensluipt op onverwachte plaatsen in de steden. Lotta’s werk gaat over haar leven, en haar leven is haar inspiratie. Haar talent is het ontdekken van schoonheid in alledaagse dingen. De producten van Lotta zijn praktisch en functioneel met eenvoudige en toegankelijk ontwerpen. Met als doel het leven beter te maken. 

Scandinavische design, zonder meer.

Lotta Jansdotter’s artistieke smaak is sterk beïnvloed door het Scandinavische landschap. Ze is geboren op het eilandgroep Aland, een klein groepje van eilandjes tussen Zweden en Finland. Haar Zweedse afkomst heeft ogenschijnlijk haar eigenzinnige en autodidactische manier van vormgeven bepaald. Kun je niet vinden wat je zoekt? Maak het dan. Weet je niet hoe? Leer het. Lotta gebruikt haar handwerk vaardigheden die ze leerde toen ze klein was. Van eenvoudig printen met aardappelen en simpel naaiwerk. Lotta Jansdotter’s ontwerpen zijn doordrengt van artisanale tradities en de DIY manier van denken, maar hier eindigt het aspect van zelfgemaakt. Het uitzicht van haar producten zijn strak en stedelijk. Zijn gemaakt voor het drukke stedelijke leven van alledag en passen perfect bij een moderne en hedendaagse lifestyle. Zo is ook haar manier van het delen van kennis. Ze zaait en laat de anderen er de voordelen van plukken. Want je oogst altijd wat je zaait. 

Met dit gegeven vonden we dat enkele ontwerpen van Lota Lansdotter niet mochten ontbreken in onze collectie. 

Is interieur design voor jou niet onbelangrijk, ontdek dan snel online het exclusieve en betaalbare melamine kinderservies, de melamine drinkbekers en dienbladen van Lotta’s Jansdotter. 

atelier van een designer

lotte lansdotter aan het werk

online melamine kinderborden

Mail deze post naar een vriend